Simpozionul International MegaGen din Japonia – totul despre prezentul si viitorul in implantologie si stomatologie digitala

Luna trecuta a avut loc cea de-a treisprezecea editie a Simpozionului International MegaGen, editie care s-a desfasurat in Tokyo, Japonia. Tema simpozionului a fost Digital Smile – totul despre prezentul si viitorul implantologiei. Răzvan Boberis, managerul Clinicii 32, a participat la conferintele organizate in cadrul acestui mare simpozion. Ce s-a discutat la Tokyo despre viitorul stomatologiei digitale?

 

Congresul anual este important pentru ca prezinta inovatiile companiilor din domeniul stomatologiei, prezinta aparatura noua, cercetarile din domeniul implantologiei plus studiile de caz foarte relevante in domeniul medicinei.


Care sunt cele mai noi informatii din domeniu care au fost expuse in cadrul Simpozionului de la Tokyo?

 

  • Incepand cu acest an, am trecut in era digitala aproape cu orice manopera stomatologica. Vom avea ca servicii inclusiv anestezia digitala, momentan nedisponibila in Romania. Anestezia digitala nu mai necesita intepatura, se realizeaza printr-un picurator, fara durere, fara leziuni pe gingie, total neinvaziv.

 

  • Inovatii vor fi si in stmatologia estetica. Cu aparatura de ultima generatie vom putea avea exact dintii pe care ni-i dorim, o copie a unui zambet care ne place. Se scaneaza zambetul preferat si el va fi suprapus pe dantura noastra si reprodus identic.

 

  • Implantul fara taieturi pus prin tehnica ghidata digital a ajuns la performanta in care totul se realizeaza in cabinet. Pasii sunt: scanarea video a maxilarelor, scanarea video 3D a oaselor maxilarelor la CBCD, cele doua imagini se suprapun, se face proiectul pentru ghid, pozitia corecta a implantului cu dintii virtuali pusi pe model si se printeaza 3D ghidul. Tot timpul de lucru se reduce la 2-3 zile.