La Clinica 32 beneficiati de radiologie retroalveolara si panoramica digitala, fara a mai pierde timp pretios.

 

 

 

Beneficiile oferite de clinica noastra:

 • O experienta fara stress- pacientul sta fix, pozitia optima pentru radiografie si doza se stabileste automat.
 • Procedura este foarte sigura, fiecare examinare este personala si nu va trebui reluata din cauza particularitatilor pacientului.
 • MULTIPLE programe de diagnostic printre care: radiografii panoramice standard copii si adulti, sinus maxilar lateral si frontal, radiografii ale Articulatiei Temporo-Mandibulare lateral sau antero-posterior din multiple unghiuri, Radiografii ale unor grupuri de dinti atunci cand aveti reflex de voma exagerat si nu puteti suporta senzorul intraoral.
 • 5 IMAGINI spatiale diferite dintr-o singura expunere pentru a putea diagnostica mai multe probleme in zone diferite cu o singura expunere la radiatii

 

Computerul Tomograful 3D / CBCT

Computerul Tomograf CBCT/3D este cea mai inalta tehnologie folosita in prezent in radiologia dentara care ajuta medicul dentist sa poata pune un diagnostic precis, datorita acuratetei analizelor obtinute prin aceasta tehnologie de ultima ora.

Stomatologia moderna se diferentiaza drastic de stomatologia clasica prin principiile si inovatiile pe care le ofera pacientilor, astfel incat acum se pot efectua tratamente cu tehnologii digitale si manopere de ultima ora fara durere, in timp redus si cu vindecare accelerata. Totul sub acelasi acoperis. Acest lucru este valabil si datorita investigatiilor dentare radiologice.

 

Alege tratamente stomatologice performante!

 

 

De aceea, Clinica 32 pune la dispozitie doctorilor si pacientilor cea mai inalta tehnologie pentru investigatii stomatologice 100% precise.

 

Despre CBCT / Computerul tomograf 3D

Tomografia computerizata cu fascicul conic (CBCT) este destinata tuturor medicilor dentisti si orelisti, cu specializare in stomatologie generala, implantologie, ortodontie, protetica dentara, endodontie, chirurgie dento-alveolara sau medicina ORL.

Datorita acestei tehnologii de ultima ora, medicii specialisti pot crea tratamente cu abordare multidisciplinara pe baza de modele virtuale ale dintelui si ale structurilor maxilarului, astfel incat rezultatele tratamentelor sa fie 100% sigure.

Alege cele mai avansate tehnici si tehnologii specifice stomatologiei moderne, totul sub un singur acoperis!

Analize 3D versus analize 2D

 

Analize 3D Analize 2D
Foloseste fascicul conic si obtine intreg volumul intr-o singura

rotire in jurul capului pacientului.

Foloseste facicul linear, ingust, in forma de evantai care obtine cate o sectiune axiala prin fiecare rotire. . pentru obtinerea umei imagini complete a unei sectiuni anatomice este nevoie de foarte multe rotatii.
Tomografia dentara 3D  ofera imagini tridimensionale: axiale, sagitale si panoramice ale arcadei dentare. Aceste imagini complexe permit medicului dentist sa vizualize, sa masoare si sa planifice cu acuratete viitorul plan de trament, excluzând eventualele riscuri.

 

Investigatiile radiologice 2D pot fi intraorale si extraorale si prezinta doar localizarea dintilor dumneavoastra si inaltimea osului aleveolar, dar nu ofera informatii despre grosimea sau anatomia dintilor si a osului alveolar.
Doza  de radiatii se calculeaza in functie de necesitatea diagnosticului Doza redusa  de radiatii
100% imagine clara Claritate redusa a imaginii
Diagnostic 100% precis si imediat Precizie scazuta in planul de tratament.
Imagine complexa tridimensionala Imagine limitata bidimensionala

 

 

 

Beneficiile aduse de analizele digitale in tratamentele stomatologice

Prin tehnologia digitala 3D, respectiv prin computerul tomograf 3D/CBCT pacientii vor obtine garantat:

 • Imagini 3 D 100% clare si precise indiferent de afectiunea dentara;
 • Tratamente in timp redus si cu complicatii posibile eliminate total. Cu ajutorul  tomografiei dentare digitale 3D  medicul stomatolog  localizeaza exact structurile  anatomice, forma si marimea arcadelor dentare, depisteaza formatiuni anatomice anormale sau insera implanturile cu maxima precizie, prin tehnici de chirurgie ghidata digital.
 • Analize cu o doza minima de radiatii, cu pana la 80% mai putine radiatii fata de echipamentele computerul tomograf general;
 • Posibilitatea de a obtine un diagnostic precis imediat si posibilitatea de a reduce esecul tratamentelor stomatologice cu un procent de pana la 100% datorita analizelor acurate realizate prin aceasta tehnologie 3D;
 • Pozitia pacientului in timpul investigatiei este in picioare, de aceea confortul sau este deplin, fara a exista nicio clipa senzatia de claustrofobie. Datorita acestei pozitii si imaginile obtinute au precizie deplina si acuratete, deoarece in cazul CT-ului clasic, pentru investigatiile stomatologice, capul pacientului trebuia inclinat manual pentru a capta imaginile necesare medicului, existand riscuri majore cu privire la acuratetea rezultatelor.
 • Garantia calitatii.

 Pentru pacienti. Important de stiut!

 • Investigatiile radiologice nu necesita programare in prealabil;
 • Investigatiile radiologice in clinica noastra dureaza intre 5 si 30 de minute. Rezultate se obtin pe loc
 • Avem program luni-vineri 09.00-20.00.

 Analize 3 D:

Radiografii intraorale digitale – Radiografii extraorale digitale – Tomografii dentare 3D / CBCT

   Radiografii intraorale digitale:

radiografie retroalveolara
radiografie bitewing

radiografie ocluzala
status radiologic bimaxilar

   Radiografii extraorale digitale:

 1. radiografie panoramica / OPT /OPG
 2. radiografie panoramica ATM gura inchisa
 3. radiografii panoramica ATM gura deschisa
 4. radiografie  sinusuri maxilareradiografie panoramica bitewing

Tomografii dentare 3D / CBCT

 1.  tomografie 3D ENDO 5/5cm de mare fidelitate, se pot vedea canale radiculare auxiliare, fisuri sau perforatii ale dintilor
 2. tomografie 3D mandibula & canal mandibular, se evidentiaza nervul alveolar, se proiecteza implanturi in siguranta
 3. tomografie 3D maxilar & sinusuri maxilare, se evidentiaza sinusrile maxilare, septuri osoase sau chisturi sinuzale,se proiecteza implanturi in siguranta, se stabileste operatia de sinus lifting intern sau extern
 4. tomografie 3D sinusuri maxilare  se pune diagnostic sigur de sinuzite maxilare si se stabileste precis planul de tratament

Beneficiaza acum de cele mai precise analize stomatologice!

Ce spun pacientii

In timpul consultatiei, domnul doctor mi-a explicat ca afectiunile dentare cu care ma confruntam erau complexe si de aceea pentru a putea avea rezultatele dorite si pentru a-mi redobandi sanatatea dentara a fost important sa se faca un plan de tratament extrem de precis. Acest lucru este 100% posibil datorita analizelor 3D care ne-a aratat probleme despre care initial nici nu banuiam si astfel am putut sa iau o decizie buna inainte de a cheltui bani inutil. Felicit Clinica 32 pentru investitia facuta in tehnologie astfel incat, noi pacientii, sa fim linistiti si sa primim cele mai bune tratamente.

Cristian Teodorescu, 48 de ani.

 

Stiam ca aveam nevoie de implanturi dentare si m-am grabit sa fac alegeri care s-au dovedit a fi foarte gresite. Am pierdut timp si bani si nu mi-am rezolvat problemele dentare. Am fost multumita de faptul ca in Clinica 32 inainte de a mi se sugera orice plan de tratament, mi s-au facut investigatii foarte exacte si mi s-a explicat cu ce probleme ma confrunt si de ce nu am reusit sa rezolv usor de la inceput. Sunt multumita de tratamentul primit si , desi imi pare rau ca a trebuit sa cheltuiesc niste bani ca sa inteleg, acum stiu informatii exacte despre dintii mei si cum sa am grija de acum inainte.

Cristina Preda, 56 de ani