One day Implant sau cum poti avea o dantura perfecta intr-o singura zi

 

Stomatologia digitala inseamna, mai presus de toate, precizie in timp record! Lucrari care in era medicinei dentare clasice durau pana la 3-4 saptamani, acum pot fi realizate intr-o singura vizita la dentist! ONE DAY IMPLANT este conceptul care a revolutionat stomatologia si cu ajutorul caruia pot fi realizate reconstructii dentare complexe in mai putin de 24 de ore. La Clinica 32 il implementam cu succes si facem pacientii fericiti si zambitori intr-o singura zi!


Cum este posibil succesul prin One Day Implant?

Pacientul, cu o problema dentara legata de un singur dinte sau de mai multi, este tratat intr-o singura zi. Se califica pentru one day implant orice pacient cu afectiuni dentare, fie ca este vorba de un dinte din fata, un premolar sau toti dintii de sus sau de jos.
Practic, pacientul vine in cabinetul stomatologic, I se face extractia sau implantul, in cazul in care avea o extractie veche, i se monteaza un bont provizoriu si o lucrare proviziorie. Totul in aceeasi zi.
Procedura poate fi realizata si digital! Se face analiza 3D, se realizeaza scanarea digitala a dintilor existenti, se face un proiect de pozitionare a dintelui si a bontului virtual, dupa care se printeaza un ghid de montare cu ajutorul caruia se fixeaza implantul si, inclusiv, lucrarea provizorie.

Implant intr-o zi

implant bont provizoriu si coroana provizorie intr-o singura zi


Care sunt avantajele conceptului One Day Implant?

Acest concept are un mare avantaj! Nu mai exista un al doilea stagiu de descoperire a implanturilor, peste 3-4 luni dupa ce s-au integrat implanturile, totul este pregatit pentru lucrarea finala.
Acestui mare plus i se adauga faptul ca peste bont este posibila atasarea lucrarii provizorii. Asadar, pleci zambind larg din cabinetul medicului!


Cine poate beneficia de o lucrare One Day Implant?

Toti cei care au os suficient, de calitate, cei care nu au infectii si chiar si cei care au nevoie de extractii. One Day Implant este posibil si post extractional.


Cum ajuta tehnologia digitala in conceptul One Day Implant?

In cadul One Day Implant, un rol important il are robotul CEREC. Cu ajutorul lui, se poate face One Day Implant prin tehnica ghidata digital, fara taieturi. Se scaneaza cu ajutorul robotului si a computerului tomograf 3D, se suprapun imaginile si se face proiect virtual. Lucrarea finala se poate printa la masina CEREC.
Fabrica de Implanturi poate realiza doar lucrarea finala, dupa perioada de integrare si bonturile necesare lucrarilor finale.


Care sunt riscurile?

Pentru ca dintele sta doar mecanic in primele 2 luni, abia apoi el este incarcat si fixat, la inceput pacientul trebuie sa evite alimentele tari si sa aiba grija la modul in care musca. Riscul major este de a misca implantul si de a-l pierde.
Chiar daca economisim din ce in ce mai mult timp in stomatologia digitala, calitatea nu sufera. Din contra, performanta creste!