Invisalign, cel mai nou si modern aparat dentar! Aparatele dentare au intrat in era digitala

Invisalign este o metoda moderna si invizibila de indreptare a dintilor stambi. Este cea mai noua alternativa la aparatele dentare cu brackets si sarme.

Aparatul a aparut in California, acum 11 ani, din necesitatea de a putea merge la un eveniment important fara a purta aparat dentar si din necesitatea de a avea dintii cat mai sanatosi.

Ce avantaje are aparatul invizibil si care sunt ”secretele” Invisalign? Explica dr. Razvan Boberis, medic stomatolog, CEO Clinica 32.

Invisalign, este, asa cum  spune si numele, un aparat dentar invizibil, compus dintr-un set de gutiere, care trebuie purtate de la 12 la 20 de ore pe zi. Este invizibil total, ca o gutiera de albire, diferit este doar materialul din care este confectionat, care are ca proprietati elasticitate si puterea de a deplasa dintii.

Care sunt pasii spre a obtine dinti drepti cu Invisalign?

In urma unei consultatii clasice si o scanare digitala, medicul ortodont va stabili daca aparatul Invisalign se potriveste sau nu pacientului. In cazul unui raspuns pozitiv, urmeaza propunerea pentru planul de tratament in urma caruia se afla exact cate gutiere trebuie purtate, cat timp si care va fi rezultatul final, mai exact cum vor arata dintii dupa purtarea gutierelor.

”Dupa ce stabilim planul de tratament, etapa care dureaza doar cateva ore datorita scanarii digitale, gutierele se comanda si ajunga in tara in cateva zile. Procedura este foarte simpla si rapida”, explica dr. Boberis.

Astfel, in cateva zile, pacientul va putea vedea printr-o simulare video rezultatele pe care le va obtine dupa ce va purta Invisalign. Materialul este explicit, pacientul va sti exact ce se intampla cu dintii lui in fiecare saptamana. Va sti cum va arata dantura sa peste o jumatate de an, peste 1 an si la final.

Rezultatul este garantat, insa, in situatia in care nu se ajunge la rezultatul din materialul video, pacientul beneficiaza gratuit de finisari. Se rescaneaza si se finiseaza lucrarea. In final, pacientul are garantie 100 % ca va obtine ce i s-a prezentat.

Ce trebuie sa stie pacientul?

Pacientul trebuie sa stea cu ”aparatul” in gura intre 18 si 20 de ore pe zi. Aparatul este de fapt, o gutiera ivizibila, la fel ca cea folosita in cazul albirilor dentare, diferenta este data de material, care are elasticitate si proprietati de a muta dinti. Este cel mai putin dureros dintre toate aparatele dentare. Acest lucru se datoreaza faptului ca actioneaza asupra tuturor dintilor deodatata, si nu individual.

 

 

Va asteptam in clinica noastra!