Dintii lipsa nu afecteaza doar zambetul! Explicatii despre impactul pierderii dintilor asupra aspectului fizic

Un dinte lipsa nu afecteaza doar zambetul. Sunt studii care arata ca persoanele care au pierdut dinti sunt, estetic vorbind, mai imbatranite decat cele cu dantura completa datorita modificarilor faciale care vin la pachet cu dintele pierdut. De ce apar aceste transformari estetice? Explica stomatologii din Clinica 32.

Modificarile faciale apar, in mod natural, odata cu procesul de imbatranire. Insa atunci cand se pierd dinti, acest proces este puternic accelerat. Pierderea dintilor poate adauga 10 sau mai multi ani persoanei in cauza, din punct de vedere estetic.

Si asta datorita faptului ca osul, pentru a-si menține forma si densitatea, are nevoie de stimulare. In mod obisnuit, dintele preia aceasta sarcina, determinand osul sa se reconstruiasca și sa remodeleze constant.

Cand se pierde un dinte, lipsa stimularii determina pierderea osului alveolar, mai exact, o scadere cu 25% a latimii osului in primul an dupa pierderea dintilor si o scadere generala a inaltimii cu 4 milimetri in urmatorii cativa ani.

 

Pe masura ce osul dispare, tesutul de gingie scade treptat. Abilitatile de a mesteca și de a vorbi pot fi afectate si apar unele probleme deosebit de grave estetice si functionale. Fata se transforma, mimica dispare sau, din contra, se accentueaza.

Distanta dintre nas si barbie se micsoreaza, barbia este impinsa in fata, muschii isi pierd din fermitate si elasticitate. Pielea din jurul gurii nu va fi sustinuta corespunzator si va incepe sa se rideze. Persoanele fara dinti par a fi nefericite cand gura este inchisa, pentru ca si buzele lor sunt inclinate. Fara prezenta dintilor, fata ”se prabuseste”. Acelasi lucru este valabil si pentru increderea in sine.

De aceea, solutia recomandata de stomatologi este implantul dentar. Un mare avantaj al implantului dentar digital este faptul ca procedura se realizeaza intr-un timp mai scurt. Etapa chirurgicala a procedurii digitale ne permite sa elaboram toate detaliile in prealabil si sa optimizam procedura.

Cu ajutorul implanturilor dentare digitale, poti obtine dinti noi intr-o singura zi. ONE DAY IMPLANT este conceptul care a revolutionat stomatologia si cu ajutorul caruia pot fi realizate reconstructii dentare complexe in mai putin de 24 de ore. La Clinica 32 il implementam cu succes si facem pacientii fericiti si zambitori intr-o singura zi!