De ce medicii stomatologi aleg amprentarea dentara digitala

Multe lucruri s-au schimbat in stomatologie, toate pentru a oferi o precizie mai mare si un confort sporit al pacientului. In stomatologia digitala, metodele de diagnostic moderne ajuta medicul sa stabileasca cel mai bun plan de restaurare dentara si ofera pacientului cele mai bune rezultate.

Specialistii Clinicii 32 folosesc cu succes tehnologia moderna, apeland atat la metode de diagnosticare digitale, cat si la tehnici noi si solutii digitale de amprentare dentara.

De ce medicii stomatologi aleg amprentarea dentara digitala? Avantaje si concluzii

  • nu exista nici un reflex gag, senzatie neplacuta prin care trece pacientul la orice amprentare clasica, cu mulaj
  • necesita mai putin timp decat amprentarea clasica, asadar nu trebuie sa petreceti prea mult timp pe scaun.
  • amprentele digitale ajung, de asemenea, la laborator mai repede, deoarece sunt trimise prin e-mail.
  • pacientii beneficiaza de tehnologia dentara avansata, care permite medicilor stomatologi sa obtina imagini exacte ale dintilor, gingiilor si maxilarului in mai putin timp.

Cand poate fi folosita amprentarea digitala?

  • In cazul protezelor partiale detașabile sau a protezelor complete

Daca aveti mai multi dinti lipsa, ati putea fi un candidat pentru proteze partiale detașabile sau proteze complete. Pentru a face un set de proteze, medicul dentist va trebui sa faca amprentarea gingiilor care vor sustine protezele. Amprentele digitale pentru protezele dentare ajuta tehnicienii de laborator sa realizeze proteze care se vor potrivi perfect și vor arata natural.

  • Cand este nevoie de coroane dentare

Coroanele dentare sunt folosite pentru a acoperi intreaga portiune vizibila a dintelui deasupra liniei gingiei. Coroanele de portelan sunt adesea o solutie excelenta pentru pacientii care au carii dentare severe sau sufera de decolorarea grava a dintilor. Amprenta dentare digitala ajuta tehnicianul sa potriveasca exact dimensiunea si culoarea dintelui care urmeaza a fi imbracat.

  • Pentru lucrari dentare complexe
  • In cazul fatetelor dentare