Cunoaste Echipa Clinica 32. Dr. Mihnea Nica: Cel mai placut sentiment redat de aceasta meserie este sa faci pacientii sa zambeasca!

 

Dr. NICA MIHNEA, medic dentist, competenta implantologie

Dr. Nica este un profesionist desavarsit, care cu multa daruire are grija de pacientii Clinica 32. Misiunea noastra, a intregii echipe de a avea grija de sanatatea si de frumusetea zambetelor dumneavoastra este posibila si datorita domnului doctor Nica. Va invitam sa aflati mai multe despre Mihnea citind interviul de mai jos:

 

Care a fost principalul lucru v-a atras la aceasta profesie?

Cel mai placut sentiment redat de aceasta meserie este sa faci pacientii sa zambeasca!

Va amintiti primul an de cariera? Cum l-ati descrie in cateva cuvinte?

Ca in orice domeniu, fiecare inceput e dificil. Trebuie sa dezvolti foarte multe aptitudini noi, atat profesionale, cat si de comunicare. Primul an reprezinta in sine o mare provocare, atunci pui bazele  unei cariere de succes.

Ce inseamna pentru dvs sa fiti parte a echipei “Clinica 32”?

Clinica 32 reprezinta mediul in care am facut primii pasi in stomatologie, fiind un mediu cald si primitor, dar mai ales foarte profesionist. Sunt bucuros sa fiu membru al acestei echipe mereu dornica de inovatie si evolutie.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ati invatat fiind parte a echipei Clinicii 32?

In aceasta echipa am invatat ce inseamna respectul fata de pacient, dar si reciprocitatea de a primi si oferi ajutor in momentul in care ai cea mai mare nevoie de el.

Care este cel mai mare vis al dumneavoastra?

Visul meu a fost si ramane partea chirurgicala din stomatologie. Este un domeniu vast, greu, dar totodata plin de impliniri si satisfactii. Poate schimba total viata oamenilor. Ea are rolul de a reabilita  (functional si estetic), iar rezultatele pot fi mari, chiar uimitoare.

De-a lungul carierei, prin mainile dumneavoastra au trecut nenumarate cazuri. Care a fost acel caz care v-a provocat cel mai tare?

Exista foarte multe cazuri provocatoare. Probabil, cel in care am reabilitat doua maxilare edentate total, cu dinti ficsi, a fost cel mai solicitant.

Cat de importanta este o buna relatie medic-pacient?

Relatia medic-pacient este cea mai importanta. Pacientul trebuie informat despre toate etapele tratamentului,  despre beneficii, riscuri si costuri. Numai asa se poate ajunge la un rezultat foarte bun pentru pacient. Trebuie sa ascultam cu atentie toate dorintele acestuia  pentru a putea gasi solutii cat mai apropiate de asteptari. Comunicarea trebuie sa fie eficienta atat din partea medicului, cat si din partea asistentei.

Care este secretul unui doctor stomatolog de succes?

In aceasta domeniu  dedicarea trebuie sa fie una de 100%.

Cum reusiti sa pastrati un echilibru intre viata profesionala si cea personala?

De cele mai multe ori, comunicarea cu pacientii are rolul de a face posibila punerea in practica a aptitudinilor medicului. Trebuie sa ramai informat si deschis la evolutia materialelor si manoperelor.

Cine este omul Mihnea Nica? Il puteti descrie in cateva cuvinte?

Ma consider o persoana activa si foarte implicata. Sunt dedicat meseriei pe care o practic, imi place ceea ce fac si din acest motiv nu imi este greu sa pastrez un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Sunt de parere ca intre cele doua exista o legatura stransa, astfel ca pentru a reusi pe plan profesional, trebuie sa te mentii activ si in viata personala.

Daca ar fi sa o luati de la inceput in acest domeniu, ce sfaturi v-ati da? Ati face ceva diferit?

Daca ar fi sa reiau inceputul carierei mele in acest domeniu, nu as schimba foarte multe. In urma acestor ani, am realizat ceea ce ma atrage cu adevarat din stomatologie. De asemenea, daca ar fi sa fac o estimare, cred ca majoritatea deciziilor pe care le-am luat au fost bune, singurul factor ce le-a diferentiat a fost momentul in care le-am luat, unele mai repede, altele mai tarziu.

Fiecare om are un motto in viata. Care este al dumneavoastra?

Be, don’t try to become! , sunt cuvintele care ma caracterizeaza pe deplin, in care cred si dupa care m-am ghidat de-a lungul timpului, in vederea devenirii medicului care sunt astazi.”.