Cum sa te pregatesti pentru IMPLANTUL DENTAR. Sfaturi si plan de tratament

Implanturile dentare sunt proceduri chirurgicale care necesita o pregatire si un plan de tratament. Este bine sa stiti inainte de o astfel de interventie ca, odata cu stomatologia digitala, implantul dentar a devenit o procedura sigura, performanta si la indemana tuturor. In era digitala, implantologia a avut un avant extraordinar de mare. Implantul este, practic, procedura cea mai cautata si cu rezultate exceptionale.


Dr. Razvan Boberis, implantolog si manager Clinca 32, ne spune care sunt pasii pentru un implant reusit si cum sa te pregatesti pentru aceasta interventie.

 

PAS 1. Examen dentar complet. Un simplu consult nu este suficient pentru a spune exact daca este posibil sau nu implantul. De aceea, consultul stomatologic inainte de implant este foarte important. Este posibil sa aveti nevoie de o analiza 3D, o scanare digitala a dintilor existenti, un proiect de pozitionare a dintelui si a bontului virtual. Toate, cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie folosita in stomatologia digitala.

PAS 2. Planul de tratament. Se realizeaza personalizat, in functie de nevoi. Acest plan ia in considerare factori precum numarul de dinti pe care trebuie sa il inlocuiti, starea de sanatate a maxilarului. Planul de tratament poate implica mai multi medici stomatologi, care au specializari diferite – un parodontist, un chirurg maxilo-facial, un implantolog.  Avantajul Clinicii 32 este ca are sub acelasi acoperis medici cu diferite specializari si tehnologie de ultima generatie.

PAS 3. Analiza starii de sanatate. Spuneti medicului despre orice afectiuni medicale si orice medicamente pe care le luati.

PAS 4.Implantarea. Pacientul, cu o problema dentara legata de un singur dinte sau de mai multi, este tratat intr-o singura zi. Se califica pentru one day implant orice pacient cu afectiuni dentare, fie ca este vorba de un dinte din fata, un premolar sau toti dintii de sus sau de jos. Practic, pacientul vine in cabinetul stomatologic, i se face extractia sau implantul, in cazul in care avea o extractie veche, i se monteaza un bont provizoriu si o lucrare proviziorie. Totul in aceeasi zi, datorita stomatologiei digitale.


Ce este bine sa stiti despre procedura de implant dentar?

Desi implanturile dentare ofera numeroase avantaje, pacientii au adesea unele temeri legate de procedura. Din fericire, anxitatile pre-procedura pot fi atenuate cu o pregatire adecvata si o recuperare optima.

  • Pentru a controla durerea, optiunile de anestezie din timpul interventiei chirurgicale includ anestezie locala, sedare sau anestezie generala. Discutati cu specialistul cu privire la optiunea cea mai potrivita.
  • Dupa implant, durerea este, de obicei, usoara pana la moderata, in functie de tipul de interventie chirurgicala si de tehnica utilizata. Se controleaza cu medicamente care se folosesc in cazul oricaror dureri.
  • Umflarea și sangerarea sunt alte doua temeri ale pacientilor. In primele 24-48 de ore, pacientii vor experimenta cel mai probabil umflarea gingiilor, care poate fi redusa prin aplicarea unor comprese reci.
  • In acest timp, evitati alimentele dure sau picante pentru a minimiza disconfortul si a nu rani gingiile. Pregatiti alimente mai moi cum ar fi pastele, piureurile si supele
  • Nu exista riscuri. Pentru ca dintele sta doar mecanic in primele 2 luni, abia apoi el este incarcat si fixat, la inceput pacientul trebuie sa evite alimentele tari si sa aiba grija la modul in care musca. Riscul major este doar cel de a misca implantul si de a-l pierde.

Va asteptam!