CELE MAI INTALNITE MITURI DESPRE ALBIREA DENTARA

Cele mai noi cercetari si studii clinice au aratat faptul ca ALBIREA DENTARA supervizata de un medic dentist este SIGURA. In urma numeroaselor intrebari si indoieli, Asociatia Dentara Americana (ADA) a publicat urmatoarea declaratie: “Albirea cu produse realizate de catre producatori recunoscuti si utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, intr-un timp relativ scurt, este sigura si recunoscuta ca fiind cea mai eficienta metoda de deschidere a culorii dintilor”.

albire clinica 32

Cu toate acestea, in jurul acestui subiect se invartesc permanent mituri si presupuneri! Iata cele mai intalnite mituri despre albirea dentara!

  1. Albirea dentara este dureroasa

Una dintre cele mai intalnite intrebari referitoare la albirea dentara este legata de durere. Teama de stomatolog este prezenta si in cazul procedurilor de albire. Insa durerea resimtita este un mit in cazul metodelor moderne. Albirea poate, intr-adevar, sensibiliza dintii in primele 24 de ore dupa tratament, insa este vorba despre o durere care se poate ameliora usor cu ajutorul analgezicelor. In cazul in care pacientul prezinta carii netratate, afectiuni gingivale sau retractii ale gingiei, aceste probleme vor fi tratate inainte de albire, pentru a inlatura eventuale dureri.

  1. Tratamentul de albire dentara ataca dintii

Este o afirmatie falsa, unul dintre cele mai intalnite mituri despre albirea dentara. Acesta poate fi demontat cu ajutorul studiilor care arata ca tratamentele de albire dentara sunt sigure si nu ataca smaltul dintilor.

  • Rezultatul albirii dintilor este permanent

Niciun tratament de albire nu are ”garantie” permanenta. Mentinerea albului dentar dupa tratamentul de albire depinde foarte mult de pacient si de stilul acestuia de viata. Fumatul accelereaza ingalbenirea dintilor si formarea tartrului. Exista si alimente care pateaza dintii, printre care fructele colorate (strugurii negri, fructele de padure), ciocolata, vinul, cafeaua. Cu cat pacientul respecta indicatiile medicului si normele de igiena dentara, cu atat tratamentul de albire se poate realiza la interval cat mai mare.

  • Fatetele dentare, coroanele si plombele ceramice se vor albi exact ca dintii

Fatetele dentare, coroanele sau plombele nu isi modifica nuanta. Dupa tratamentul de albire, acestea nu vor mai avea aceeasi culoare cu dintii. Asta din cauza ca materialele din care sunt facute nu sunt afectate de gelul pentru albirea dintilor. Dupa un tratament de albire, e posibil sa fie nevoie de schimbarea lor.

  • Kiturile pe care ti le poate da dentistul sunt la fel ca cele cumparate online sau de la farmacie

Forma si dimensiunea dintilor difera de la individ la individ. Pentru ca albirea dintilor sa fie uniforma, gelul trebuie sa acopere egal toti dintii si gutierele sa fie potrivite fiecarei persoane. Kiturile de albire obtinute la stomatolog sunt personalizate, rezultatele fiind sigure.

  • Albirea dentara este pentru persoane publice

S-a demonstrat stiintific ca o dantura sanatoasa provoaca zambete largi. Si un zambet sanatos inseamna incredere in sine si succes pe plan social. Sunt atu-uri care ajuta orice persoana, indiferent de profesie, statut sau varsta. Asadar, albirea dintilor nu este un tratament potrivit doar persoanelor publice, chiar daca acestea sunt expuse mai mult.