Cele mai intalnite 5 intrebari despre implantul dentar

 Implantul dentar doare? Pot folosi dantura la fel de eficient ca pana acum? Care este pretul unui implant dentar? Poate oricine sa aleaga implantul dentar in detrimentul coronitelor dentare? Ce termen de valabilitate are implantul?

Sunt doar cateva dintre intrebarile cel mai des intalnite in legatura cu IMPLANTUL DENTAR. Multe dintre raspunsuri sunt surprinzatoare. De ce? Ne lamureste dr. Razvan Boberis, medic stomatolog specializat in implantologie, CEO Clinica 32.

 

 

“De cele mai multe ori, teama si miturile care se invartesc in jurul implantului dentar sunt cele care produc amanarea procedurii. Este bine ca toate miturile sa fie lamurite si pacientii sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile pentru a decide informati”, a explicat dr. Boberis.

 

Ce este un implant dentar?

 

Un implant dentar este un dispozitiv de titan care este plasat chirurgical in osul maxilarului. Acesta inlocuieste functia radacinii dentare care, odata acceptata de organism, poate fi folosita pentru a sustine o coroana.

 

De ce trebuie inlocuit un dinte lipsa?

Cand un dinte lipseste si nu este inlocuit, dintii adiacenti si/sau cei opusi se vor deplasa. Ca rezultat, muscatura poate fi modificata, cauzand malocluzie. Malocluzia sau muscatura deviata poate afecta sanatatea dintilor si a articulatiilor maxilare si poate complica sanatatea orala.

tot sa zambesti

Ce beneficii aduc in plus implanturile dentare fata de alte solutii de inlocuire a dintilor?

Potrivit Asociatiei Americane de Chirurgie Orala si Maxilofaciala, statisticile arata ca aproape 70% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani din Statele Unite au cel putin un dinte disparut din cauza unui accident, a cariilor dentare, a bolii gingiilor sau a fracturilor dentare. Statisticile pot fi extinse si la nivel mondial.

Implanturile dentare sunt singura optiune de inlocuire a dintilor care de fapt mentine oasele maxilare sanatoase. Cand un dinte este extras sau lipseste, in timp, osul se va micsora. Acest lucru va afecta inclusive structura faciala. Implanturile dentare, spre deosebire de podul dentar, nu necesita ancorare pe dintii adiacenti, permițand o mai buna capacitate de curatare si o optiune de inlocuire a dintilor mai naturala.

 

Cat de scumpe sunt implanturile dentare?

Costul unui implant dentar este o preocupare pentru majoritatea pacientilor. Chiar daca la prima vedere costul unui implant depaseste cu mult pe cel al unei coronae dentare, avantajele pe termen lung sunt multe si foarte importante. Alternativa unui implant dentar este o punte de 3 dinti. Aceasta optiune implica remodelarea dintilor adiacenti pentru a inlocui unul sau mai multi dinți lipsa. Acest tip de tratament are adesea o durata de viata “dentara” mai scurta. Sigur, acest lucru nu inseamna ca o lucrare dentara este intotdeauna contraindicata si nici ca implanturile dentare sunt perfecte. Pur si simplu ilustreaza faptul ca focalizarea pe o optiune mai putin costisitoare poate fi costisitoare in viitor.

 

Este implantul dentar dureros?

Majoritatea pacientilor spun ca plasarea implantului dentar este mai usoara si mai putin stresanta decat inlaturarea unui dinte. De ce? Deoarece plasarea implantului dentar este o procedura foarte controlata si precisa.