APARATE DENTARE MOBILE

Aparatele dentare mobile reprezinta una din solutiile la care poti apela pentru a-ti corecta malpozitiile dentare mai putin severe. Purtarea acestui tip de aparat dentar este nedureroasa pentru copil, corecteaza inghesuirile dentare si este mai ieftin decat un aparat fix.

APARATE DENTARE SPECIALE

aparat-disjunctor

DISJUNCTOR

Disjunctorul se mai numeste si dilatatorul palatinal. Asa cum ii spune si numele, rolul disjunctorului este acela de a dilata maxilarul. E un dispozitiv ce se foloseste in tratamentele ortodontice si ce are ca scop alinierea dintilor pe arcada intr-o pozitie fiziologica. Acesta este un aparat ce se fixeaza de molarii si premolarii superiori cu ajutorul unor inele metalice.

aparat-arc-palatinal

ARC TRANSPALATINAL

Un disjunctor maxilar trebuie purtat minim 3 luni. Dupa aceasta perioada, pentru a mentine rezultatul obtinut, disjunctorul maxilar se inlocuieste cu un aparat de contentie (arc transpalatinal).

aparat-quad

QUAD HELIX

Este un aparat ortodontic pentru dintii de sus, cimentat pe dinti. Contine 2 sau 4 arcuri spiralate si este folosit pentru a largi maxilarul si a face loc dintilor inghesuiti.
Se foloseste in dentitie mixta si mai ales la cei care au supt mult timp degetul.