ALBIREA DINTILOR – OPTIUNI SI COSTURI

 

ALBIREA DINTILOR este un procedeu de stomatologie estetica rezultat in urma expunerii dentinei (parte a dintelui aflata sub smalt) la peroxidul de hidrogen (H2O2). Cand peroxidul patrunde prin smalt, pigmentarea din dentina se oxideaza, rezultand un alb reflectat prin smaltul transparent.

 

Tratamentul de albire dentara reprezinta la ora actuala unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, lucru ce demonstreaza importanta tot mai mare pe care pacientii o acorda zambetului perfect. Gradul de albire a dintilor, durabilitatea, eficienta variaza in functie de procedura de albire utilizata, de tipul petelor de pe dinti, de concentratia agentului de albire si de multi alti factori.

 

De la sisteme traditionale pe baza de surse de caldura sau gutiere cu gel pana la cele mai performante tehnologii pe baza de lumina albastra cu intensitate ridicata, asa cum este lampa BEYOND , metodele de albire dentara pe care le folosim si la Clinica 32 au avantaje estetice majore si nu afecteaza sanatatea dintelui.

 

ALBIREA DINTILOR CU LAMPA BEYOND

METODA FOLOSITA: led cu lumina de intensitate mare

AVANTAJE: asigura o albire eficienta intr-un timp scurt, nu afecteaza smaltul si nu are efecte secundare neplacute. Albirea dentara cu Lampa Beyond este recunoscuta ca fiind cea mai sigura si eficienta metod de albire!

DEZAVANTAJE: nu sunt semnalate.

COSTURI: https://www.clinica32.ro/lista-de-preturi/

BEYOND® II Whitening Accelarator, acum in cabinetele Clinicii 32, este un sistem de albire performant, ultimul model al companiei cu cele mai sigure si avansate tehnologii din domeniu. Acceleratorul de albire BEYOND® foloseste un led cu lumina de intensitate mare care asigura o albire eficienta intr-un timp scurt. Are design unic si rezultate de nivel inalt. Alaturi de performanta si eficienta, albirea dentara cu lampa BEYOND® este sigura,  noninvaziva, fara durere, nu afecteaza smaltul si nu are efecte secundare neplacute.

KIT PENTRU ALBIREA DINTILOR ACASA

METODA FOLOSITA: gutiere cu gel

AVANTAJE: tratament care poate fi realizat acasa

DEZAVANTAJE: purtarea gutierelor poate fi neplacuta si incomoda.

 

Kitul pentru albirea dintilor acasa este o optiune cu un pret mai scazut, potrivita persoanelor care doresc o albire dentara realizata acasa. Procedeul implica 4 sedinte. Prima dintre ele se realizeaza in cadrul clincii si consta in efectuarea fotografiilor diagnostice si amprentarea dintilor. Pe baza amprentei se vor confectiona GUTIERE PERSONALIZATE, care vor pastra gelul de albire in contact optim cu suprafetele dintilor. Astfel, in celelalte 3 sedinte efectuate acasa, in zile consecutive, se va obtine o imbunatatire a culorii dintilor de pana la 8 nuante. Gutierele, impreuna cu gelul de albire, se tin aplicate pe dinti timp de 4-6 ore.


ALBIRE TRATAMENT CU LAMPA  ZOOM

METODA FOLOSITA: lumina albastra

AVANTAJE: reduce la minim stresul si riscurile la care sunt supusi dintii, oferind rezultate reale imediate. Nu este dureroasa.

DEZAVANTAJE: pacientul va avea o usoara sensibilitate la nivelul danturii timp de 24 de ore. Nivelul de sensibilitate creste in cazul dintilor cu plombe neetanse sau fisuri in smalt.

 

Albirea dintilor necesita realizarea in prealabil a unui detartraj si periaj profesional, pentru curatarea si pregatirea dintilor. Procedeul presupune aplicarea pe dinti a unui gel special de albire (peroxid de hidrogen) care incepe sa actioneze sub lumina lampii cu plasma ZOOM, eliberand oxigen, care curata smaltul dintilor din interior. Durata necesara albirii dintilor este foarte mica, aproximativ 45 de minute.