IMPLANTUL DENTAR, realizat cu ajutorul tehnologiei digitale. AVANTAJE si MITURI.

 

In era stomatologiei digitale, implanturile sunt procedurile cele mai avantajate. Radiologia digitalizata si robotul CEREC, cel mai performant, rapid si util aparat al medicinei dentare moderne, fac din implantul dentar o procedura sigura, performanta si la indemana tuturor. Care sunt avantajele, dar si ce mituri se invartesc in jurul acestei proceduri mult discutate? Dr. Razvan Boberis, CEO Clinica 32, ne explica!

Odata cu aparitia stomatologiei digitale si a aparaturii care sta la baza ei, implantologia a avut un avant extraordinar de mare. Este, practic, procedura cea mai cautata si cu rezultate exceptionale.

Digitalizarea ne ajuta sa realizam implanturi si restaurari dentare perfecte. Dar AVANTAJELE nu se opresc aici!

cerecLucrarile dentare sunt personalizate si adaptate la precizie de micron. Pentru ca aparatura moderna ofera tehnologie extrem de fidela si de specifica. Precizia unei lucrari este punctul forte al stomatologiei digitale, lucrarile fiind adaptate la micron, fara a lua in calcul vreo eroare. Precizia unui implant realizat cu ajutorul Fabricii de Implanturi este de 5 ori mai mare decat in cazul stomatlogiei clasice

Implanturile au calitate foarte buna si sunt rezistente. Sunt sisteme premium, care, pe langa faptul ca au cercetare in spate, au experienta si studii, au si o calitate mai buna a materialului. Titanul din implanturile premium se integreaza mult mai bine.

Au garantie pe viata, datorita pozitionarii perfecte. Prin tehnica ghidata digital, implanturile dentare sunt perfect aliniate, eliminandu-se riscul pozitionarii gresite, principala cauza a problemelor aparute dupa realizarea unui implant.

Scade timpul de realizare al lucrarii. Medicina dentara digitala, prin robotul CEREC, le ofera medicilor stomatologi posibilitatea de a fabrica si monta o coroana dentara intr-o singura sedinta. De departe, cel mai mare avantaj al acestor coroane il reprezinta timpul redus necesar tratamentului, eliminandu-se amprentarea traditionala.

Pretul este acelasi. Tehnica ghidata digital este extrem de eficienta. Procedura dureaza putin, rezultatele sunt exceptionale, personalizate fiecarui paient. Creste mult calitatea, scade timpul si pretul ramane la fel, datorita, in primul rand, timpului redus de executie.

Digitalizare aduce cu ea discutii si mituri despre implantul dentar care trebuie demontate si explicate pe intelesul pacientilor

MIT 1. Implanturile realizate digital sunt foarte scumpe

Datorita timpului care se reduce semnificativ, preturile sunt aproape la fel. Singura diferenta majora este ca prin tehnologia digitala nu pot fi facute decat lucrarile care in medicina dentara clasica erau considerate de top. Practic, cele care erau inainte mai scumpe si se faceau si greu, acum sunt la fel, dar se fac usor si repede.


MIT 2. Implantul dentar realizat prin tehnica digitala este recomandat cazurilor complexe

Desi multi considera chirurgia ghidata ca fiind rezervata doar pentru cazuri dificile, in realitate, aceasta se recomanda in toate cazurile in care exista aceasta posibilitate. Fiind mai putin invaziva si putand fi efectuata intr-un timp scurt, procedura este preferata atat de medici, cat si de pacienti.


MIT 3. Implanturile sunt experimentale, cu atat mai mult cele introduse cu ajutorul tehnicilor si aparaturii digitale

Total neadevărat. Implanturile dentare au fost sustinute si aprobate de organizatii mondiale din domeniul medical de decenii. Primul pacient care a primit un implant dentar a fost in anul 1965. Si a trait mult, pana spre 80 de ani. La fel si implantul lui. In SUA, peste 1,3 milioane de implanturi sunt plasate la pacienti in fiecare an.


MIT 4: Doar pacientii foarte sanatosi sau tineri pot beneficia de implant prin tehnica digitalizata, intr-o singura vizita

Cerințele demografice, de varsta si de sanatate ale pacientilor supusi unei interventii chirurgicale pentru un implant dentar nu sunt atat de stricte, cu conditia ca alti factori necesari sa fie controlati (de exemplu, densitatea osoasa, ocluzia, sanatatea tesuturilor moi, capacitatea de ingrijire la domiciliu).