5 secrete pentru sanatatea ta orala

Sanatatea orala nu inseamna doar dinti frumosi, albi, perfect aliniati, ci si gingii sanatoase și arcade dentare complete. Preventia si vizitele regulate la stomatolog pot face ca zambetul oricui sa fie unul perfect!

Dr. Simona Boberis, medic stomatolog Clinica 32 din Bucuresti, explica de ce sanatatea orala nu se mentine doar avand grija de dinti.

 

Sa zambesti frumos si sanatos – un obiectiv pe care oricine si-l propune. Frumusetea zambetului depinde de cat de sanatosi sunt dintii, dar si intreaga cavitate orala.

Sanatatea gingiilor este si ea o parte importanta din preventia bolilor dentare. ”Pentru ca gingiile sa aiba culoare roz, sa fie suple si sa nu sangereze, se recomanda un detratraj la 6 luni, maximum 1 an. Atunci cand apar probleme gingivale localizate, insemna ca acolo exista carii dentare si trebuie tratate cu obturatii fizionomice”, explica dr. Boberis.

 

Atat pentru sanatate cat si pentru frumusetea zambetului, arcadele dentare trebuie sa fie complete. ”Dintii lipsa duc la migrarea atat a dintilor vecini, cat si a antagonistilor, astfel riscul de a nu mai avea dintii pe pozitiile corecte este foarte mare”, explica medicul. O varianta foarte buna pentru inlocuirea dintilor lipsa sunt implanturile dentare. Cu ajutorul tehnologiei moderne, dintii vor arata ca si cei naturali.

Menținerea sanatatii orale cu ajutorul preventiei este foarte importanta. ”Frumos inseamna curat, asa ca recomandarile medicilor trebuie respectate: periaj de 2 ori pe zi, vizite regulate la medic, folosirea periutei electrice si a atei dentare.

Albirea dentara este importanta din punct de vedere estetic. Dinti mai albi se pot obtine cu substante profesionale si aparatura moderna care albesc, dar fara a strica suprafata dintilor.