5 moduri prin care implanturile dentare iti pot schimba viata. Informatii aflate la Simpozionul Internațional MegaGen din Japonia

Simpozionul International MegaGen din Japonia a fost mult mai mult decat un schimb de experienta. Pentru medicii care au participat, printre care s-au aflat si medicii de la Clinica 32, simpozionul a fost un eveniment cu multe informatii utile si importante.

A fost o experienta care ne-a imbogatit mult profesional. Au fost prezentate foarte multe exemple de cazuri de pacienti pentru care implantul dentar a insemnat prelungirea vietii sau cresterea calitatii vietii. E minunat sa intelegi si sa vezi cum reuseste stomatologia, uneori, sa prelungeasca viata”, a spus Razvan Boberis, CEO Clinica 32.


Implantul dentar poate salva vieti

”Am realizat si mai mult aceasta afirmatie cand, la simpozion au fost prezentate foarte multe exemple de cazuri de pacienti in varsta, peste 80-90 de ani, pentru care implanturile dentare au insemnat, de fapt, prelungirea vietii. În urma implanturilor, acestia au reusit sa se hraneasca, astfel viata s-a prelungit cu cel putin 10 ani”, a declarat dr. Boberis.

Una dintre prezentarile de succes pe aceasta tema a fost a unui profesor japonez care a aratat cum a ajutat la imbunatatirea vietii persoanelor de peste 80 de ani. Pentru acesti pacienti, stomatologii folosesc proteze fixate pe implanturi dentare. Acestea se fixează intr-o sedinta sau, maximum, intr-o saptamana. Cazurile prezentate au fost despre oameni foarte bolnavi care, dupa ce au inceput sa manance, s-au si insanatosit.


5 moduri in care implantul dentar imbunatateste calitatea vietii

Indiferent de cauza, pierderea dinților poate avea consecinte grave asupra sanatatii orale, dieta, vorbire, aspect si stima de sine. Implanturile dentare ofera solutii pe termen lung pentru pierderea dintilor, care pot imbunatati mult mai multe aspecte, nu doar zambetul! Pot schimba viata!

 

  1. Veti putea manca alimentele preferate

Cu proteze sau dinti lipsa, mestecatul este anevoios de cele mai ori.  Odata cu aceste probleme incepe si o dieta destul de restrictiva: fara alimente tari, crocante sau lipicoase…Vestea buna este ca implanturile dentare restabilesc utilizarea aproape completa a dintilor. Puteti manca toate gustarile si mesele preferate fara nici un fel de disconfort sau lupta!

  1. Veti putea zambi mai des

Este stiut faptul ca problemele dentare fac persoanele sa fie mai serioase. Implantul dentar are acelasi aspect ca si dintii naturali, prin urmare, readuce zambetele pe buze.

  1. Va pastrati maxilarul sanatos

Radacinile dintilor sunt in mod natural incastrate in maxilar. Cand dintele si radacina lipsesc, structura osoasa a maxilarului poate incepe sa se deterioreze in timp. Implanturile dentare ajuta la conservarea si intarirea oaselor, asa cum fac dintii naturali.

  1. Tineți dintii la locul lor

Cand se pierde un dinte, cei din aprpiere pot migra, schimband muscatura si zambetul. Implanturile dentare umplu golul si ajuta dintii sa-si pastreze pozitiile corecte.

  1. Va pastreaza trasaturile fizice tinere

Dintii si maxilarul lucreaza impreuna pentru a sustine caracteristicile faciale. Atunci cand dintii se pierd, pielea si muschii fetei se pot lasa, determinand un aspect de imbatranire. Implanturile dentare restabilesc suportul facial.