Mituri in stomatologia digitala

Stomatologia digitala nu mai este de cativa ani o moda, ci o necesitate. Tratamentul mai eficient si mai precis, un nivel de predictibilitate mult mai ridicat al rezultatului final, radiografii cu un nivel mult mai scazut de radiatii, zambet perfect integrat in fizionomia fetei, configurat pe calculator, reconstructii dentare realizate in timp record, in mai putin de 24 de ore sunt avantajele nete pe care stomatologia digitala le aduce si de care avem nevoie.

 

Exista si mituri care au aparut odata cu noile tehnologii in medicina dentara. Iata care sunt cele mai intalnite!

 

MIT. Stomatologia digitala are costuri foarte ridicate

 

Chiar daca investitia in aparatura digitala este foarte mare, de ordinul sutelor de mii de euro, preturile suportate de pacienti sunt aproape la fel ca si in cazul tratamentelor clasice, datorita timpului care se reduce semnificativ.

Singura diferenta majora este ca prin tehnologia digitala nu pot fi facute decat lucrarile care in medicina dentara clasica erau considerate de top.

Practic, cele care erau inainte mai scumpe si se faceau si greu, acum sunt la fel, dar se fac usor si repede. Iar varianta lucrarilor clasice, metalo- ceramice, nu mai este posibila  cu tehnologia digitala.

 

MIT. Nu exista precizie in stomatologia digitala

 

Multe mituri despre tehnologia digitala in stomatologie vin mai ales din partea medicilor care nu se simt siguri in zona digitala. Medicul trebuie sa fie foarte deschis si foarte evoluat din punctul de vedere al computerului.

Unul dintre miturile forte des intalnite este cel al preciziei. Multi medici spun ca tehnologiile digitale nu sunt suficient de precise. Insa precizia la nivel digital a ajuns pana la 7-8 microni. Oamenii simt de la 20 de microni in sus, iar nivelul clasic era la 40 de microni.

Vorbim de o precizie de 5 ori mai mare, dar bineinteles ca aparatura trebuie sa fie performanta, de inalta precizie. Nu putem lua aparatura basic si sa te astepti la precizie foarte mare.

 

MIT. Nu exista garantie la lucrarile dentare realizate cu ajutorul tehnologiei digitale

Si in cazul lucrarilor realizate prin metode si tehnologii ale stomatologiei digitale, garantia este aceeasi. Vorbim atat de garantie de material folosit, cat si de garantia lucrarii. Nu difera cu nimic acest aspect fata de stomatologia clasica.